Son vaxtlar əlil istifadəçilər üçün səsli idarəetmə
Salam dostlar! Son vaxtlar əlil istifadəçilər üçün səsli idarəetmə imkanı olan platformalar axtarıram. Yəni klaviaturaya toxunmadan, sadəcə səslə menyuda gəzmək, bölmələr arası keçid etmək mümkün olan xidmət. Bunu təmin edən saytlar varmı? Yoxsa bu hələlik yalnız mobil tətbiqlərdə var? Kimsə bu texnologiyanı sınaqdan keçiribsə, hansı saytda daha dəqiq işləyir? Çox maraqlıdır, çünki bu, inklüzivlik baxımından böyük addımdır.
6 Views

Bəzən böyük kəşflər böyük səs-küy olmadan baş verir. Mənim də ilə tanışlığım məhz belə sakit və təbii şəkildə oldu. Bir axşam evdə dincələrkən telefonuma baxırdım və bu ünvana təsadüfən daxil oldum. İlk baxışda məni cəlbedici görünüşü və rahat interfeysi valeh etdi. Mən səhifəni gəzdikcə, onun nə qədər düşünülmüş hazırlandığını daha yaxşı başa düşdüm. Bütün yazılar aydın, qısa və məzmunludur. İnsan heç bir yerdə itmir, əksinə, maraqlı məlumat axını içində rahatca hərəkət edir. Mən bu ünvana bir neçə dəfə qayıtdım və hər dəfə yeni bir şey öyrəndim. Bu, mənim üçün xoş bir sürpriz oldu. Düşünürəm ki, belə keyfiyyətli saytları tapmaq internet səfərlərini daha zövqlü edir. Bəlkə siz də vaxt ayırıb baxasınız, bəlkə xoşunuza gələr.